Belangrijk wanneer u geïnteresseerd bent in een Siamees of Oosters Korthaar!

 

De Siamees (en dus ook Oosters Korthaar) is een heel gemoedelijk en bovengemiddeld intelligent ras. Ze zijn erg actief en qua karakter heel erg lief. En ze praten! Ze praten niet, ze kunnen je de oren van het hoofd kletsen.

Dit ras hecht enorm aan de mensen in zijn gezin. Maar legt ook makkelijk banden met honden en andere dieren. Bovenal is dit ras gesteld op zijn eigen soortgenoten.

 

Waar moet u nu rekening mee houden als u overweegt een Siamees of OKH aan te schaffen?

Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar uw situatie. Werkt u bijvoorbeeld? Dan kunt u heel goed dit ras nemen maar dan is het zeer aan te bevelen om niet een, maar twee katten aan te schaffen. Dit ras redt zich prima als u werkt maar het is dan wel belangrijk om een soortgenoot voor hem te hebben.

Zoals gezegd is het ras erg actief. Heeft u een bankstel staan van 10.000 euro waar u zuinig op bent, dan is het wellicht niet verstandig om voor dit ras te kiezen. Let wel, elk kattenras krabt, maar dit ras is gewoon een erg actief ras.

Houdt u wel van schootkatten? Dit ras kan urenlang bij u liggen. Hij rolt zich het liefst helemaal op in uw arm, schoot of schouder.

Zoals eerder gezegd is de Siamees een bovengemiddeld intelligent ras. Dit betekent dat ze altijd wel een oplossing vinden om te krijgen wat ze willen. Sommige zaken goed afsluiten dus!

Als u na het lezen van al deze karaktereigenschappen nog steeds overtuigt bent van dit ras dan is dit liefdevolle, praatgrage en actieve ras naar alle waarschijnlijkheid uw perfecte maatje. Als u ook maar ergens over twijfelt, verdiep u dan eerst nog meer. Niets zo verdrietig als een kat die niet bij u past. Want bedenk wel: een kat neemt u niet voor even! Die neemt u voor heel wat jaren.

 

Wat niet alleen voor de Siamees geldt maar voor alle katten is het feit dat ze tijd nodig hebben om te wennen. Mijn ervaring leert dat heel veel mensen verwachten dat ze de kat meenemen en dat hij meteen spinnend op schoot ligt. FOUT!. Voor een kitten is het een hele onderneming om te verhuizen. Bedenk wel, hij gaat weg van zijn vertrouwde omgeving, zijn moeder, zijn zusjes etc. Dit is voor zo’n klein diertje best traumatisch. Soms kan dit een dag duren, soms een week, soms een paar weken. U moet zich goed realiseren dat u het kitten de tijd dient te geven om te acclimatiseren. Jaag er niet achteraan. Laat hem gewoon rustig zijn gang gaan. Doorgaans zal voor een Siamees gelden dat ie vrij snel gewend is maar dit hangt per kat af van het karakter.

Bij ons groeien alle kittens in de huiskamer op, alwaar zij ook geboren zijn. Ze zijn dus goed gesocialiseerd en opgevoed maar dat wil niet zeggen dat het niet ook voor hen heel heftig kan zijn om die vertrouwde omgeving te verlaten en in een nieuwe omgeving te wennen.

Het is een dier! Geen programmeerbare robot!

 

We hopen u hiermee enig inzicht te hebben gegeven in het karakter van deze prachtige kat. Mocht u meer willen weten, vraag! Vragen staat vrij en wij geven liever duizend keer antwoord op vragen zodat iemand goed beslagen ten ijs komt.